ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
۳۷۰ هزار لرستانی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند

۱۳:۲۶ | ۱۳۹۷/۱۰/۲۵

۳۷۰ هزار لرستانی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند

عصر بازآفرینی: ۳۷۰ هزار لرستانی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند که خطر آوار شدن این منازل بر سر مردم دور از انتظار نیست.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از تسنیم، گذر از کوچه‌پس‌کوچه‌های تنگ و دیدن خانه‌های فرسوده و مخروبه تن آدم را می‌لرزاند چه برسد به زندگی در زیر سقف‌هایی لرزان که هر آن خطر ریزش و آور شدنش وجود دارد.

زندگی در خانه‌های کوچک با سقف‌های چوبی و عبور از کنار ساختمان‌های دخمه تنها یکی از مشکلات بافت‌های فرسوده است؛ مشکلات در بافت فرسوده یکی دو تا نیست و غیر از فقر و محرومیت، معضلات اجتماعی و اعتیاد نیز در این مناطق بیداد می‌کند.

زندگی زیر سقف‌های لرزان

بافت‌های فرسوده به دلیل قدیمی ‌بودن و نداشتن استحکام و تراکم ساختمانی بالا به‌نوعی تهدیدی برای شهروندان به شمار می‌رود و در برابر حوادثی مانند زلزله و بلایای طبیعی امنیت نداشته و جان ساکنان را به خطر می‌اندازد.

آسیب‌های اجتماعی بافت‌های فرسوده هم ساکنان محل و هم‌محله‌های مجاور را تهدید می‌کند؛ کوچه‌هایی تنگ با پله‌های زیاد، نبود امکان تردد خودرو به‌ویژه خودروهای امدادی یکی از دغدغه‌های اصلی ساکنان این محله‌ها است چراکه در صورت رخ دادن هرگونه حادثه‌ای امکان امدادرسانی در این مناطق وجود ندارد.

 

اسکان 300 هزار لرستانی در مناطق فرسوده

در استان لرستان بافت‌های فرسوده بسیاری وجود دارد و بیش از 300 هزار نفر از جمعیت شهری استان در این مناطق زندگی می‌کنند.

احمد مرادپور معاون عمرانی استاندار لرستان با اشاره به اینکه دو هزار و 955 روستای دارای سکنه در لرستان وجود دارد اظهار داشت: از این تعداد هزار و 590 روستا بالای 20 خانوار است، همچنین  173 هزار خانوار روستایی با 153 هزار مسکن روستایی در استان وجود دارد.

افزود: تاکنون 104 هزار مسکن روستایی با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن بازسازی و مقاوم‌سازی شده است و میانگین جذب تسهیلات روستایی در استان 65 درصد است ولی کافی نیست.

 

70000 مسکن روستایی نیازمند بازسازی

معاون عمرانی استاندار لرستان عنوان کرد: 70 هزار مسکن روستایی در استان نیازمند مقاوم‌سازی است که از روستاییان تقاضا داریم نسبت به بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌های خود با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن اقدام کنند.

وی بیان کرد: بر اساس آمار 370 هزار نفر در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد زندگی می‌کنند یعنی معادل 35 درصد جمعیت شهری که نگران‌کننده است؛ مساحت بافت‌های ناکارآمد و فرسوده در استان دو هزار و 25 هکتار است که از این مساحت 350 هکتار بافت تاریخی، 900 سکونتگاه غیررسمی و 775 بافت ناکارآمد میانی است.

مرادپور تصریح کرد: باوجوداینکه درگذشته مبالغ هنگفتی برای ساخت مسکن مهر هزینه شد اما جانمایی آن موردتوجه قرار نگرفت و به‌جای ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده این کار در خارج از شهر انجام شد که نیازمند خدمات زیربنایی و روبنایی بود به‌طوری‌که همچنان مشکلات مسکن مهر سر جای خود باقی است.

 

شناسایی 9 محله فرسوده در استان

وی به مقوله بازآفرینی شهری دولت تدبیر تحت عنوان مسکن امید اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح قرار است بازآفرینی دو هزار و 700 محله طی 10 سال توسط ستاد بازآفرینی در دستور کار قرار بگیرد، در لرستان نیز 9 محله در شهرستان‌های خرم‌آباد، پلدختر و بروجرد شناسایی‌شده است.

معاون عمرانی استاندار لرستان گفت: در این طرح دولت به استانداران اجازه داده در زمین‌هایی که در بافت‌های فرسوده و یا در مجاورت بافت‌های فرسوده مالکیت دولتی دارند در بحث بازآفرینی در اختیار توسعه گر قرار گیرد؛ در بحث بازآفرینی سازمان‌های مردم‌نهاد، سپاه و بسیج در محله‌های مختلف مستقرشده و کار تسهیل گری را به‌خوبی انجام می‌دهند.

وی علی‌آباد، گل‌سفید، کرگانه، فلک الدین، پشت بازار، زید بن علی و اسدآبادی را از محله‌های هدف مطرح کرد و اظهار داشت: کار ساخت دو هزار و 500 مسکن در هفته آینده شروع می‌شود و پس از تکمیل طرح کلید به کلید را اجرایی خواهیم کرد؛ از شهروندانی که در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد سکونت دارند تقاضا داریم همکاری لازم را برای اجرای طرح بازآفرینی محله‌ها داشته باشند همچنین دستگاه‌ها و مسئولان استان نیز اهتمام جدی در این زمینه داشته باشند.

اکثر منازل مسکونی در بافت‌های فرسوده و حاشیه شهر لرستان وضعیت بسیار نامناسبی دارند و بروز خسارت به این واحدهای مسکونی دور از انتظار نیست و بیم آن می‌رود که در صوت رخ دادن هرگونه حادثه و زمین‌لرزه‌ای این منازل مسکونی بر سر مردم آوار شود بنابراین ضرورت دارد مسئولان مربوطه در راستای بازسازی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده استان اقدام کنند.

نام
نظر شما