ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
سالانه ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد نوسازی می شود

۱۱:۴۷ | ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

کارشناس مسئول دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری ایران:

سالانه ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد نوسازی می شود

عصر بازآفرینی: کارشناس مسئول دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری ایران گفت: ۱۴۰ هزار هکتار و ۲۷۰۰ محله بافت ناکارآمد شهری در کشور داریم که سالانه باید ۱۰ درصد آن معادل ۱۴ هزار هکتار نوسازی و بازسازی شود.

به گزارش عصر بازآفرینی به نقل از مهر، کارگاه آموزشی آشنایی با برنامه بازآفرینی شهری پایدار و برنامه جامع اقدام مشترک در بازآفرینی شهری پایدار روز دوشنبه با حضور شهرداران، کارشناسان امور معماری و شهرسازی، مصطفی صالحی مدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین، در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد.

 
سجاد صالحی کارشناس مسئول دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری ایران در این کارگاه آموزشی گفت: بیش از ۸۸ هزار هکتار برای ساخت مسکن اختصاص داده شد و با تراکم جمعیت ۵۰ نفر در هکتار نشان می دهد دولت نتوانسته پاسخگوی نیازهای مسکن حدود ۴ تا میلیون نفر در شهرها باشد.

 

وی بیان کرد: به دلیل ناتوانی دولت در تامین نیازهای مسکن، مردم به صورت خودجوش در حاشیه شهرها مسکن خود را ساخته و ساکن شدند و با شکل گرفتن محلاتی در خارج از محدوده شهرها با مشکلات اجتماعی، فرهنگی و شهری متعددی مواجه شده ایم.

صالحی اظهارداشت: بافت های ناکارآمد از سال ۹۳ به صورت جدی مطرح شد و در این ایام شاهد مداخله زیادی در این بافت ها بودیم اما باید ساماندهی آنها در اولویت قرار می گرفت.

کارشناس مسئول دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: تجربه بانک جهانی در ۵ شهر تهران، اهواز، بندرعباس، سنندج و زاهدان در زمینه ساماندهی شهری کار خوبی بود که با توجه به همه نیازهای محلات ناکارآمد از جمله امور اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، مسکن و محیط زیست عملیاتی شد.

وی گفت: در سال ۸۲ سند ملی راهبردی احیاء، بازسازی، نوسازی، توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری تصویب شد و تاکنون اقدامات زیادی در این عرصه صورت گرفته است.

صالحی اظهارداشت: وجود بافت فرسوده، تاریخی، روستاهای الحاقی، لکه های الحاقی خارج از شهر موجب شد این سند راهبردی تهیه شود اما مشکلاتی در این عرصه داریم که نبود چشم انداز کلان ملی برای مواجهه با بافت ناکارآمد، مشخص نبودن تکلیف دولت در خصوص میزان مداخله، مشخص نبودن نیاز محلات، نبود اقدام مشترک بازآفرینی شهری، برای ارتقاء محلات و جلوگیری از بخشی عمل کردن دستگاهها از چالش هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

وی افزود: برنامه محورشدن اقدامات بازآفرینی در قانون ششم برنامه توسعه مورد توجه جدی است و باید آن را دنبال کنیم.

۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد

صالحی در ادامه گفت: در سراسر کشور بیش از ۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در ۵۴۳ شهر داریم که در این میان ۲۷۰۰ محله ناکارآمد هم شناسایی شده است.

 

 

وی یادآورشد: بر اساس هدف گذاری دولت و تکلیف شهرداریها باید سالانه ۲۷۰ هکتار از محلات و بافت ناکارآمد نوسازی و بهسازی شود.

صالحی اظهارداشت: سالانه باید ۱۰ درصد محلات و بافت ناکارآمد نوسازی و بازآفرینی شود که برای تامین زیرساختها اقدام لازم صورت گیرد تا بتوان حداقل ۲۷۰ هکتار از این بافت را در هر سال تحت پوشش طرح بازسازی قرار داد.

نام
نظر شما