تسهیلات اشتغالزایی روستایی، راهی برای کاهش مهاجرت
به گزارش عصر بازآفرینی به نقل از فارس، طی سالهای اخیر باتوجه به اهمیت توانمندسازی خانوادهها و در راستای حمایت شغلی از کشاورزان، روستائیان و عشایر تسهیلاتی به متقاضیان اجرای طرحهای اشتغالزایی روستایی پرداخت میشود که این امر علاوه بر اینکه تاثیر مثبتی بر اشتغالزایی و درآمدزایی روستاییان دارد نقش موثری در کاهش آمار مهاجرت روستائیان به شهرها ایفا میکند.
با توجه به اینکه روستائیان و عشایر سهم عمدهای در تولیدات دامی و کشاورزی دارند و کاهش این تولیدات به نوبه خود بر توسعه اقتصادی تاثیرگذار است، دولت درصدد است با پرداخت این تسهیلات از مهاجرت روستائیان و عشایر جلوگیری کند.
جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها با ایجاد اشتغال
امیر ستایش، کارشناس اقتصادی گفت: توسعه هر استان در گرو توسعه روستاها و شهرها به صورت هماهنگ است.
وی افزود: بیشک با توجه به بالا بودن آمار بیکاری جوانان روستایی، ایجاد اشتغال در روستاها نقش موثری در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها دارد و دولت باید با اعطای تسهیلات اشتغالزایی و ایجاد طرحهای پایدار در روستاها از این مهاجرتها جلوگیری کرده و با توسعه روستاها زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستاها را فراهم کند.
این کارشناس تصریح کرد: با توجه به اینکه اکثر مهاجرت روستائیان به شهرها به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی است بیشک پرداخت تسهیلات اشتغالزایی میتواند تاثیر بسیار مهمی در کاهش آمار مهاجرت روستائیان به شهر داشته باشد.
ستایش ادامه داد: مهاجرت روستائیان و عشایر به شهرها از یک سو، افزایش حاشیه نشینی از سوی دیگر کاهش تولیدات دامی و کشاورزی را در پی دارد و ضروری است مسوولان با ایجاد اشتغال پایدار در روستاها تلاش کنند از این امر جلوگیری کرده و زمینه اشتغال جوانان در روستاها را فراهم کنند.
پرداخت 165 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان ایلام
احمد خانمحمدیان، معاون کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در این باره گفت: تاکنون 165 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در مناطق روستایی در استان ایلام پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه پرداخت این تسهیلات روستایی زمینه اشتغال 3 هزار نفر را فراهم کرده است افزود: مبلغ این تسهیلات براساس طرحهای توجیهی متقاضی ارزیابی و پرداخت میشود.
معاون کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان گفت: این تسهیلات در بخشهای مختلفی از جمله ایجاد صنایع تبدیلی، پرورش دام سبک و سنگین، پرورش طیور، زنبورداری به متقاضیان پرداخت شده است.
لزوم اجرای طرحهای اشتغالزایی در روستا
وی با بیان اینکه یکی از الزامات پرداخت این تسهیلات اجرای طرحهای اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری است اضافه کرد: افراد ساکن شهرها در صورتی میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند که طرحهای اشتغالزایی را در روستاها ایجاد کرده و ادامه دهند.
خانمحمدیان با بیان اینکه شهرستان ایلام با 28 میلیارد تومان تسهیلات بیشترین سهم در دریافت تسهیلات را دارد اظهار کرد: شهرستان سیروان نیز با 5 میلیارد تومان تسهیلات، کمترین سهم پرداخت تسهیلات را داشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالایی که در زمینههای کشاورزی، صنایعدستی، گردشگری، تولیدات دامی در اکثر روستاهای استان وجود دارد، پرداخت این تسهیلات علاوه بر اینکه میتواند به توسعه زیرساخت بخشهای مذکور در روستاها کمک کند سبب رونق اقتصادی و کاهش آمار بیکاری خواهد بود.
- صدور گواهینامههای ماده 4 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
- بررسی پیشنویس تصویبنامه هیات وزیران با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست
- نوسازی ۳۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده طی 2 سال
- تعاونیهای مسکن غیرمجاز شناسایی میشود
- تخصیص اعتبار به پروژه بازآفرینی سردشت، پیرانشهر و ارومیه
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند