ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
برگزاری کارگاه بازآفرینی شهری «تجربه نمونه تسهیل گری»

۱۷:۱۳ | ۱۳۹۸/۰۷/۱۰

/گزارش خبری/

برگزاری کارگاه بازآفرینی شهری «تجربه نمونه تسهیل گری»

عصر بازآفرینی: در دومین روز از جشنواره فیلم مستقل خورشید، کارگاه بازآفرینی شهری با عنوان " تجربه نمونه تسهیل گری" توسط گروه تسهیل گری «بام» برگزار شد.

به گزارش عصر بازآفرینی ، مجید روستا عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برگزاری این کارگاه آموزشی گفت: گروه تسهیل گری «بام» ،گروه مستقر در محله سیروس است که جزء موفق ترین گروههای تسهیل گری در سطح کشور از آن یاد می شود.

وی با اشاره به جایگاه محله سیروس در بین محله های شهر تهران و اهمیت این محله به لحاظ بازآفرینی، اظهار کرد: در همین راستا یکی از فعالیت هایی که این گروه داشته است بازآفرینی خواربار فروشی حاج سید اسماعیل موسوی در محله سیروس بوده است.

وی ادامه داد: امروز متاسفانه ۶۵ درصد اهالی محله را مهاجرانش تشکیل داده اند. بنای تاریخی حمام گلشن ثبت تاریخی شده، اما امروز تبدیل به فروشگاه فرش شده است. محور حمام گلشن ارزش فرهنگی مذهبی بالایی داشته است و با هدف ارتقاء اخلاق و حضور بزرگان مذهبی در محله شکل گرفته بود.

روستا همچنین گفت: خواربار فروشی حاج سید اسماعیل موسوی کیانی به عنوان یکی از مراکز حمایتی قدیمی در محله سیروس از نمونه های عینی و تحقق یافته حضور معتمدین محل برای حفظ محلات است. امروز نیز حاج عبدالله که مغازه را از فرزندان حاج سید اسماعیل خریداری کرده است ویژگی های رفتاری حاج اسماعیل را دارد و این نکته بسیار جالبی است.

وی اظهار داشت: وقتی به حجره سلام یا همان حاج اسماعیل رسیدیم حجره در حال بازسازی بود، این گروه تسهیل گر شروع به تعمیر جداره داخلی کرد و بعد از آن شروع به تعمیر جداره بیرونی. مردم پرسیدند قرار است این مغازه چه شود و آنها گفتند قرار است فقط مرمت شود و تحویل حاج عبدالله بدهیم و ایشان کاسبی کنند. ابتدا مردم محله باور نمی کردند، اما به مرور دیدند که چنین چیزی ممکن است. در پایان وقتی با آقا عبدالله صاحب کنونی درباره عنوان مغازه دار صحبت کردیم، گفت به نام حاج اسماعیل نام گذاری کنید. گفت درست است که مغازه را از پسرانش خریده ام اما هنوز هم این مغازه باید به نام حاج اسماعیل باشد و این همان بخشی از هویت است که باید در محلات احیاء شود.

وی با بیان این که در محله سیروس بافت محلات تغییر کرده و در چند سال اخیرچند خانه ارزشمند به صورت موضعی و لکه ای حفظ شده است، اظهار کرد: متاسفانه بافت اصلی محله سیروس حفظ نشده است که به دلیل مهاجرت افغان ها و معضلی که بزهکاران به وجود آورده اند، حتی خود مردم محله هم هیچگاه احساس نکرده اند که محله ارزشمندی دارند و خودشان هم به تخریب محله دامن زده اند.

روستا ادامه داد: محله سیروس به عنوان دارالمومنین تهران شناخته می شد و کاروان های عزاداری و مراسم شب عید و ... دراین محله با عمت زیادی برگزار می شد.

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر این که امروز در سیروس گفته می شود تردد شبانه در محل بسیار سخت است عنوان کرد: بخش بزرگی از این محل را کارتن خواب ها و بزهکاران تشکیل داده اند در صورتی که مثل سماورسازان، مسگران، نجارها و ... در این محله معروف بودند و صنایع بومی در سیروس تولید می شد و بعدها با بدنه تجاری که در مولوی شکل گرفت مردم دیگر برای خرید به سیروس نمی رفتند و باعث شد اقتصاد درون محله ای سیروس از بین برود

به گزارش روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، روستا خاطرنشان کرد: وقتی برای بازآفرینی وارد محله ای می شویم باید بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم، و همین مساله نقطه اتصال دولت و مردم محله سیروس و نقش مهم تسهیل گری است .

برچسب ها:

 
نام
نظر شما