ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
حریم امام‎زاده محل خواب ماشین‎های اسقاطی!

۱۲:۲۳ | ۱۳۹۷/۰۹/۱۱

حریم امام‎زاده محل خواب ماشین‎های اسقاطی!

عصر بازآفرینی: امامزاده جعفر بروجرد، نمونه‎ای بسیار زیبا از هنر و معماری عهد سلجوقی بوده که این بنای مذهبی و تاریخی در قسمت شرقی شهر بروجرد واقع شده است.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، به استناد کتیبه‎های موجود امامزاده جعفر(ع) فرزند امام موسی کاظم(ع) است اما برخی منابع و متون تاریخی با پنج واسطه نسبت این امامزاده را به امام سجاد(ع) مرتبط می‌کنند.

ساختمان گنبد هرمی شکل این آرامگاه، نمونه‎ای بسیار زیبا از هنر و معماری عهد سلجوقی است.

بنای مذکور مربوط به دوره سلجوقی(717 ه.ق) و به شماره 1855 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

طرح بازسازی و توسعه‌ی حرم امامزاده جعفر(ع) از مطالبات مردم مومن شهرستان بروجرد است.

متأسفانه مهم‌ترین قطب زائرپذیری در بروجرد ‌فاقد امکانات اولیه برای اقامت زائران بوده و تاکنون هیچ اقدامی برای تجهیز و بازسازی حریم این امامزاده انجام نشده است.
 

با اعتبارات قطره چکانی راه به جایی نمی‎بریم


رضا آریایی معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد در این باره، اظهار کرد: بروجرد دارای آثار تاریخی بسیار زیادی بوده که امام‎زاده جعفر(ع) یکی از این آثار است.

وی خاطرنشان کرد: با اعتبارات قطره چکانی که در طی سنوات گذشته به امام‎زاده تزریق شده بازسازی‎های صورت گرفته اما آن‎گونه که شایسته امام‎زاده باشد نتوانسته کاری در این اثر تاریخی انجام شود.

فرماندار ویژه بروجرد تصریح کرد: با اعتبارات قطره چکانی نمی‎توان کار را به اتمام رساند و توسعه و آزادسازی حریم امامزاده جعفر(ع) را تکمیل کرد.

آریایی اضافه کرد: متاسفانه در سال‎های اخیر بخشی از محوطه آن به پارکینگ عمومی و محل نگهداری خودروهای اسقاطی شهرستان تبدیل شده است.

وی بیان کرد: در سال‎های اخیر تملک زمین‎های اطراف آن انجام شده، اما متاسفانه کاری برای طرح توسعه آن انجام نشده است.

معاون استاندار لرستان گفت: متاسفانه از امامزاده جعفر(ع) با این ظرفیت بزرگ به درستی به عنوان قطب فرهنگی استفاده نشده است.

مسأله‏ تقرب به امامزادگان از مسائل مهم و اساسی جامعه امروز بوده و در زمره‏ نیازهای ضروری بشری است و امروز در دنیا بحث توسعه گردشگری مذهبی مطرح است که تاکنون در زمینه توریسم مذهبی نتوانسته استفاده کنیم.
 

امام‎زاده جعفر به یک قطب فرهنگی تبدیل شود


حجت الاسلام سید علی حسینی امام جمعه بروجرد در این باره، گفت: جای تعجب است با توجه به اینکه امام‎زاده جعفر(ع) داخل شهر بوده از آن استفاده نشده است که در این راستا باید مسئولین کمک کنند.

وی ادامه داد: امام‎زاده باید به یک قطب فرهنگی تبدیل شود و مکانی برای استراحت زائران در طرح توسعه امام‎زاده تعبیه شود.

اگر مکانی برای اسکان مسافران در امامزادگان داشته باشیم و صنایع‌دستی در آنها ارائه شود درآمد حاصل از آن را می‎توان صرف توسعه‌ امامزاده کرد.
 

آزاد سازی حریم امامزاده جعفر(ع) بیش از ۱۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد


حجت الاسلام کلانتری معاون امور حقوقی اداره کل اوقاف و امورخیریه لرستان نیز در این باره اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی امامزاده‎ها، براساس وظایفی که دارد در زمینه مرمت و بازسازی با هیچ‎گونه مشکلی مواجه نیست.

وی خاطرنشان کرد: آزاد سازی حریم امامزاده جعفر(ع) بروجرد بیش از ۱۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد که پیشنهاد می‎کنیم طرح آزادسازی حریم امامزاده را در غالب طرح بازآفرینی شهری گنجانده تا از این طریق دولت بتواند این طرح را اجرا کند.

معاون امور حقوقی اداره کل اوقاف و امورخیریه لرستان بیان کرد: در حال حاضر درآمد این امام‎زاده سالیانه ۵۰ میلیون تومان است که آن هم صرف عملیات عمرانی داخل امامزاده می‎شود.

کلانتری ادامه داد: طرح توسعه و آزادسازی حریم امامزاده جعفر(ع) بروجرد زمان‎بر است.

قرار بود طرح آزادسازی امام‎زاده جعفر(ع) از یک دهه گذشته انجام شود اما متاسفانه با گذشت بیش از 10 سال هنوز اقدامی صورت نگرفته و تنها در جلسات به این موضوع پرداخته می‎شود و با گذشت سال‎ها از مطرح کردن اجرای این برنامه اما پاسکاری‏هایی صورت می‎گیرد و این طرح همچنان در میان وعده‎ها پرسه می‎زند.

حجت‌الاسلام خاکباز مدیرکل وقت اوقاف و امور خیریه لرستان گفته بود: گنبد این امامزاده از معدود گنبدهایی است که در کشور نمونه آن 6 گنبد بیشتر نیست و به مصداق گنبد حرم شوش دانیال(ع) است.

وی افزود: اداره اوقاف و امور خیریه در حال حاضر کار تسطیح، هم‎سطح‎سازی و محوطه‎سازی قبرستان جوار امامزاده در مساحت 14 هزار متر مربع را آغاز کرده است. باید بستر به نحوی فراهم شود که این نگین فرهنگی به المان فرهنگی-مذهبی شاخصی در شهرستان بروجرد تبدیل شود.

خاکباز اضافه کرد: تسهیلات قرض ‎الحسنه 500 میلیون تومانی از سازمان اوقاف و امور خیریه برای امامزاده جعفر (ع) بروجرد درخواست کرده‎ایم. اداره اوقاف و امور خیریه یک سوم از مجموع مساحت8000 متر مربعی اطراف امامزاده جعفر (ع) بروجرد را انجام می‌دهد.
 

اعتباری برای آزادسازی اطراف این امامزاده نیست


امین قاسمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز در این باره گفت: عملیاتی مانند سبک سازی بنای تاریخی، اجرای کانال دفع رطوبت، اجرای سنگ فرش سنتی، اجرای نماکاری امامزاده و ... از محل منابع اعتباری استانی انجام شده است و طرح توسعه امامزاده جعفر(ع) باید از محل درآمد خود انجام شود.

وی تصریح کرد: میراث فرهنگی لرستان هیچ گونه اعتباری برای آزادسازی اطراف این امامزاده ندارد و نمی‎تواند تخصیص دهد.

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سنگ فرش محوطه امامزاده غیر اصولی کار شده که باید به شکل سنتی و متناسب به بنای تاریخی انجام شود.

قاسمی ادامه داد: حذف الحاقات اضافی بر روی نمای امامزاده و اصلاح آنها، اجرای بدنه سازی متناسب با بنای امامزاده جعفر(ع) از دیگر اقدامات ضروری میراث فرهنگی است.

وی گفت: میراث فرهنگی لرستان هیچ گونه برنامه ای در قالب تملک، توسعه و یا آزاد سازی اطراف امامزاده جعفر(ع) بروجرد ندارد.
 

24 میلیارد اعتبار برای طرح توسعه و آزادسازی امامزاده نیاز است


ابراهیم صارمی شهردار بروجرد نیز در این باره اظهار کرد: مساحت کل امامزاده جعفر(ع) بروجرد ۳۱ هزار و ۷۱۹ متر مربع است که برای تملک زمین مبلغ ۱۱ میلیارد و ۶۱۷ میلیون تومان و برای احداث بناهای مورد نظر در طرح توسعه ۱۲ میلیارد و ۳۶۲ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

وی تصریح کرد: در مجموع برای طرح توسعه و آزادسازی حریم آن امامزاده جعفر(ع) بروجرد ۲۴ میلیارد تومان اعتبار لازم است.

نام
نظر شما