ابهام در ممنوعیتهای جدید ساخت و ساز بر گسل پایتخت
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، علی اعطا، با اشاره به ارسال نامه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به مناطق 22 گانه درباره ممنوعیت صدور هر گونه مجوز ساخت و ساز مدارس، مراکز آموزشی، جایگاههای سوخت در پهنههای گسلی اصلی، اظهار کرد: اردیبهشت ماه امسال در خصوص ساختمانهای با اهمیت بسیار زیاد واقع در پهنههای گسلی اصلی، نامهای از سوی معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد.
وی در توضیح ساختمانهای با اهمیت بسیار زیاد گفت: براساس آیین نامه 2800 که آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله است، ساختمانهای ضروری همانند بیمارستانها و مراکز آتشنشانی و ساختمانهای خطرزا ( کارخانههای شیمیایی) در زمره این ساختمانها قرار میگیرند و همین طور مدارس و جایگاههای سوخت به عنوان "ساختمانهای با اهمیت زیاد" مورد توجه قرار میگیرند.
رئیس کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در این دستورالعمل مراکز آموزشی، پرورشی و جایگاههای سوخت مورد توجه ویژه قرار گرفته و به گروه ساختمانهای "با اهمیت بسیار زیاد" وارد شده است، اضافه کرد: علاوه بر این مدارس، مراکز آموزشی و پرورشی دارای مجوز همچون مهدکودکها، مدارس، دانشگاهها و تمامی جایگاههای سوخت اعم از پمپ بنزین وپمپ گاز نیز از توسعه منع شدهاند.
وی با اشاره به دیگر جزییات این مصوبه توضیح داد: براساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی حریم گسلهای شهرهای تهران، تبریز و کرمان جهت ابلاغ باید مشخص و با نظارت اداره کل راه و شهرسازی استانهای مربوطه بلند مرتبهسازی در این پهنهها ممنوع شود.
رئیس کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در مصوبه سال 97 شورای عالی معماری و شهرسازی، شهرداری تهران موظف به بازنگری طرحهای تفصیلی و ارسال به شورای عالی جهت تصویب شده است، عنوان کرد: بر همین اساس باید طی شش ماه اطلاعات رقومی ( مختصات هندسی) شهرداریها، تکمیل و به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارسال شود.
اعطا با بیان اینکه ضوابط ساختو ساز در پهنههای گسلی تا 3 ماه پس از ابلاغ این مصوبه باید تدوین و ابلاغ شود، افزود: همچنین براساس این مصوبه، باید نقشه گسلهای شهر تهران و سایر کلانشهرها و نرخ لغزش آنها طی پنج سال با همکاری وزارت راه و شهرسازی و مراکز تحقیقاتی تهیه و ابلاغ شود.
عدم تعیین جایگزین برای ساخت و ساز
وی با اشاره به دستورالعمل معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به مناطق 22گانه شهرداری اضافه کرد: البته در این دستورالعمل نواقصی هم وجود دارد؛ به عنوان مثال معاونت شهرسازی در این دستورالعمل با ممنوعیت تشکیل پرونده برای برخی ساختمانها دارای مجوز تلاش کرده تا آنها را از پهنههای خطر دور کند اما جایگزینی برای استقرار آنها در آینده تعیین نکرده است.
رئیس کمیته معماری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همین طور در این دستورالعمل صراحتا عنوان نشده که از این پس مجوز به ساختمانهای با کاربری جدید از این دست در این مناطق ارائه نخواهد شد.
اعطا در ادامه توجه به ساختمانهای با تعریف «با اهمیت زیاد» را ضروری عنوان کرد و گفت: به نظر میرسد با توجه به اهمیت ساختمانهایی مثل مساجد، استادیومها، سینما و تئاترها، سالنهای اجتماعات، فروشگاههای بزرگ، ترمینالهای مسافربری و یا هر فضای سرپوشیده دیگری که محل تجمع بیش از 300 نفر در زیر یک سقف باشد، ساختمانهایی همانند موزهها، کتابخانهها و به طور کلی مراکزی که در آنها اسناد و مدارک ملی نگه داشته میشود و همچنین ساختمانها و تاسیسات صنعتی که خرابی موجب آلودگی محیط زیست یا آتش سوزی وسیع میشود؛ باید در آینده نزدیک ممنوعیت ساخت آنها در پهنههای گسلی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه شهرداران مناطق موظف به اجرای کامل این دستورالعمل هستند، تصریح کرد: شورای شهر تهران نیز به عنوان نهاد ناظر به طور حتم بر حسن اجرای این مصوبه توسط شهرداران مناطق نظارت لازم و کافی را خواهد داشت.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند