ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
توجه ویژه به اشتغال روستاهای محروم و مرزی گلستان

۱۱:۴۵ | ۱۳۹۷/۰۹/۲۱

توجه ویژه به اشتغال روستاهای محروم و مرزی گلستان

عصر بازآفرینی: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان از ایجاد ۱۸ هزار شغل از ابتدای سال خبر داد و گفت: در ایجاد اشتغال به روستاهای محروم و مرزی و همچنین زنان سرپرست خانوار توجه ویژه‌ای داریم.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، هم‌اکنون دغدغه اصلی در استان اشتغال است و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان معتقد است تمام دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در تلاش هستند تا گلستان بتواند تعهد ایجاد ۳۰ هزار  اشتغال جدید در سالجاری را محقق کند.

با سعید مازندرانی حول محور اشتغال و پرداخت تسهیلات در این حوزه به گفتگو نشستیم و وی از روند نزولی نرخ بیکاری استان نسبت به سال گذشته و تثبیت نرخ بیکاری در سالجاری خبر داد.

*ایجاد ۳۰ هزار شغل در گلستان را تعهد کرده‌اید؛ تاکنون چه میزان از برنامه پیش بینی شده، محقق شده است؟

سال گذشته ایجاد ۱۹ هزار و ۴۰۰ شغل را تعهد کرده بودیم که تا پایان سال ۱۱۰ درصد عملکرد داشته و ۲۱ هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد کردیم. طبق برنامه امسال باید ۲۰ هزار شغل در گلستان ایجاد می‌شد که در کارگروه اشتغال ۵۰ درصد به آن افزوده شد و ایجاد ۳۰ هزار شغل تا پایان سال را تعهد کردیم؛ تا این لحظه به ۶۰ درصد از تعهد خود عمل کرده ایم، ۱۸ هزار شغل در سامانه ثبت شده و در حال اجرای برنامه هستیم.

*همه این ۱۸ هزار شغل با تسهیلات ایجاد شده است؟

خیر. این ۱۸ هزار شغل ایجاد شده مجموع تعهد دستگاه های اجرایی مختلف استان است که بخشی از آن با تسهیلات روستایی، فراگیر، رونق تولید و ... انجام شده است.

*گلستان ظاهرا تاکنون رتبه خوبی در دریافت تسهیلات روستایی و فراگیر کسب کرده؟

سهمیه امسال گلستان از تسهیلات ارزان قیمت روستایی ۱۶۲ میلیارد تومان است که در ۶ ماهه نخست ۳۴ درصد بیشتر از سهمیه، تسهیلات دریافت کرده‌ایم. تاکنون ۲۱۷ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با بهره چهار و ۶ درصد به سه هزار و ۱۱۰ نفر که دارای طرح و پروژه روستایی بودند پرداخت کرده‌ایم. در مجموع امسال چهار هزار و ۵۰۰ شغل جدید از محل تسهیلات روستایی خواهیم داشت.

*در بحث اشتغال فراگیر چطور؟

تاکنون ۵۴ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در شهرها که نرخ آن کمی بالاتر از روستایی است، پرداخت کرده‌ایم که به زودی در این حوزه هم هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

*وضعیت پرداخت تسهیلات در اشتغال خانگی چگونه است؟

تاکنون ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به هزار و ۹۰۰ نفر پرداخت شده و ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات جدید هم به تازگی ابلاغ شده که تا پایان سال به دو هزار و ۵۰۰ نفر پرداخت می‌شود که زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان دانشگاهی در اولویت قرار دارند.

*بیشترین سهم اشتغال استان به کدام حوزه اختصاص دارد؟

بیشترین اشتغال ایجاد شده در بخش خدمات بوده اما اشتغال ایجاد شده در بخش کشاورزی به ویژه دام و صنایع دستی هم قابل توجه است.

*پس همچنان صنعت گلستان در رتبه‌های آخر قرار دارد؟

نه این‌که در صنعت آخر باشیم بلکه در بخش اشتغال روستایی صنعت دیده نشده، اشتغال ما جدا از صنعت، معدن و تجارت است. سال گذشته بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه رفع موانع تولید در استان پرداخت شد و امسال هم حدود ۳۰۰ میلیارد تومان در این حوزه به متقاضیان پرداخت شده است.

از سهمیه اشتغال ۳۰ هزار نفری امسال هشت هزار شغ در حوزه صنعت، معدن و تجارت پیش بینی شده و اگر تقسیم مساوی داشته باشیم تا پایان سال باید حدود سه هزار و ۵۰۰ شغل در حوزه صنعت استان ایجاد شود؛ البته صنایع تبدیلی بخش کشاورزی هم در حوزه صنعت دیده شده است.

*به سهم بخش‌های مختلف اقتصادی استان در حوزه اشتغال اشاره می‌کنید؟

حدود ۳۷ تا ۳۸ درصد سهم حوزه صنعت، ۴۰ درصد کشاورزی و بیش از ۳۰ درصد خدمات است؛ همه دستگاه‌های اجرایی استان و بانک‌ها در تلاش هستیم تا به هدف‌گذاری ایجاد ۳۰ هزار شغل تا پایان سال برسیم. در مجموع تسهیلات خوبی در حوزه ایجاد اشتغال دریافت کرده‌ایم؛ به ویژه در تسهیلات روستایی که جزو استان‌های اول کشور در این حوزه هستیم.

*اشاره داشتید ۳۴ بیشتر از سهمیه در حوزه اشتغال روستایی تسهیلات پرداخت کرده‌اید؛ یعنی سهمیه گلستان در این حوزه به پایان رسیده است؟

خیر. درست است تاکنون ۳۴ درصد بیشتر از سهمیه دریافت کرده‌ایم انا به زودی مرحله دوم تسهیلات (از سهم سایر استان‌هایی که نتوانسته‌اند این تسهیلات را جذب کنند) به گلستان ابلاغ می‌شود و تلاش داریم بتوانیم تا پایان سال ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به روستاهای محروم و مرزی (با بهره چهار درصد) و سایر روستاها (با بهره ۶ درصد) پرداخت کنیم.

*تا پایان سال رقمی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به روستاهای گلستان پرداخت می‌شود؛ با این تسهیلات شاهد ایجاد پروژه شاخص و بزرگی در روستاهای استان هستیم؟

در روستاهای مرزی بیشتر اشتغال ایجاد شده در حوزه دامپروری است اما کارخانه ضایعات کاغذ در گمیشان ۱۵ میلیارد تومان، کارخانه کود در گنبدکاووس ۶ میلیارد تومان و پرورش میگوی گمیشان ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت دریافت کرده‌اند که در مناطق محروم و مرزی استان قرار دارند.

هدف اصلی این است که در روستاها میزان اشتغال افزایش یابد و یا حفظ اشتغال موجود داشته باشیم که مهاجرت به شهرها و حاشیه‌نشینی در استان کاهش یابد.

*چه میزان به تحقق این هدف امید دارید؟

خیلی زاد. نرخ بیکاری گلستان در بهار سال گذشته ۱۳.۲ درصد بود که امسال به ۸.۸ درصد رسید و این رقم در تابستان امسال با چهار درصد کاهش نسب به سال گذشته به ۸.۹ درصد رسیده و تقریبا نرخ بیکاری استان ثابت شده است.

*برای فروش محصولات تولیدی روستاهای استان هم چاره‌اندیشی شده؟

بله در بازاریابی و فروش محصولات هم اقداماتی را با همکاری صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی انجام داده‌ایم و ایجاد بازارچه‌های محلی و دائمی در شهرها و روستاها در برنامه‌ قرار دارد.

برچسب ها:

گلستان ،تسهیلات 
نام
نظر شما