بازآفرینی شهری در حذف نقاط حاشیهای نقش موثری دارد
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، تقی رضایی با اشاره به اهمیت طرحهای بازآفرینی پایدار شهری برای دولت، اظهار کرد: متأسفانه کیفیت زندگی در حوزه ساختوساز نادیده گرفتهشده است به همین منظور دولت برای مقابله با آسیبهای احتمالی تدابیر ویژهای اندیشیده است.
وی با تأکید بر اینکه دولت در حوزه بازآفرینی عنصر ۹ کلیدی را دنبال میکند، گفت: از این تعداد سه عنصر کالبدی و فیزیکی بوده و مشتمل بر نوسازی و بهسازی مسکن، فراهم کردن زیرساختها و خدمات روبنایی در بافتهای ناکارآمد شهری و سوم شبکههای تأسیساتی این نقاط فرسوده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز گفت: شش مورد باقیمانده از عناصر کلیدی دولت در حوزه بازآفرینی شهری در رده جریان سازی، نهادینهسازی و ضابطه سازی در این قبیل محلات گنجاندهشده است که در کل بهصورت برنامههای نرمافزاری بوده و تحت عنوان اموری برای ارتقای توانمندیهای اقتصادی - اجتماعی مردم است.
رضایی در خصوص بحث زیرساختها و خدمات روبنایی حوزه بازآفرینی نیز گفت: بر اساس دستورالعمل رئیسجمهور ۳۰ درصد از منابع دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی باید به محلات ناکارآمد شهری اختصاص یابد، از بودجه عمومی دولت نیز به این مهم اختصاصیافته همزمان بتوانیم تأسیسات شهری و خدمات روبنایی را در محلههای نقطه هدف طرح بازآفرینی اجرایی کنیم.
وی گفت: طبق دستورالعملهای موجود سالانه باید ۲۷۰ محله دارای باعث فرسوده در کشور بهسازی شود، این مهم جزو برنامه شرکت بازآفرینی شهری و ستاد ملی بازآفرینی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز گفت: استان البرز درزمینهٔ عناصر حوزه بازآفرینی که به امور آموزشی نیاز دارد بهعنوان پایلوت انتخابشده است.
رضایی تأکید کرد: اقدامات اجرایی در ۹ عنصر حوزه بازآفرینی را با جلب مشارکت مردمی پیش میبریم تا اهداف موردنظر یعنی کاهش فقر شهری، ارتقای تابآوری شهری، ارتقاء و حفظ هویت فرهنگی-اجتماعی و همچنین انسجام شهروندان عملیاتی شود.
وی در بخش دیگری به اهمیت کنترل و نظارت بر ساختوسازهای شهری و پروژههای متراکم ساختمانی که اجرا میشود، اشاره کرد و گفت: شهرداریها با همکاری دولت باید چارهای اندیشیده تا درآمد پایداری شهری فراهم شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز با تأکید بر اینکه نمیتوان شهر را با تراکم فروشی و یا اخذ جرائم ساختمانی اداره کرد و شهرداریها باید روی پای خود بایستند، گفت: طراحیهای شهر باید بر اساس طرح تفصیلی و بهگونهای باشد که درآمدزایی را به دنبال داشته باشد.
رضایی با برشمردن این نکته که در سالهای گذشته هزینههای جاری شهرداریها بالا و سرسامآور بوده است، گفت: حل این مشکلات باید اموراتی از شهرداری که حاکمیتی نیست به بخش خصوصی واگذار شود.
وی تأکید کرد: دولت باید در بحث تأمین درآمد پایدار شهری به شهرداریها کمک کند تا شاهد تراکم فروشی و زیر پا گذاشتن ضوابط طرح تفصیلی در ساختوسازها نباشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز در خصوص تأثیر و نقش بازآفرینی شهری در حذف نقاط حاشیهنشین کلانشهرهایی مانند کرج، گفت: البرز استانی مهاجرپذیر است و بخش عمدهای از این مهاجران به دلیل مسائل اقتصادی در نقاط حاشیهنشین اطراف کرج سکونت میکنند.
رضایی با اشاره به اینکه در حوزه بازآفرینی یکی از اهداف مهم جلوگیری از بازتولید نقاط حاشیهای است، تصریح کرد: رویکردهای اقتصادی کشور باید به نحوی باشد که جلوی مهاجرتهای بیرویه و بهتبع آن افزایش جمعیت حاشیهنشین شهرها گرفته شود.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند