عملیات اجرای طرح انتقال آب دریای عمان امسال آغاز می شود
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایرنا، علی عبدالهی گفت: طرح انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور شامل سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با هدف تامین آب مورد نیاز شرب و صنعت اکنون به یک ضرورت جدی و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
وی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی را متولی اجرای این طرح اعلام و بیان کرد: مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که اسفند 1395 آغاز شد تاکنون حدود 75 درصدی پیشرفت کرده و مرحله نخست آن پایان یافته است.
مجری طرح مطالعات نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که مبداش دریای عمان و مقصد نهایی آن خراسان رضوی است هزار و 600 کیلومتر پیش بینی شد و آب انتقالی آن فقط به مصرف آشامیدن و صنعت خواهد رسید.
وی هزینه اجرای طرح با محاسبه ارزی 3.9 میلیارد دلار اعلام و بیان کرد: این طرح توسط بخش خصوصی تامین اعتبار و اجرا می شود.
عبدالهی گفت: نیاز آبی سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی برای سال 1420 در بخش شرب و صنعت یک میلیارد و 750 میلیون مترمکعب پیش بینی شده اما حجم آب تولیدی این استانها در شرایط موجود تنها 900 میلیون متر مکعب است.
وی افزود: در قالب طرح انتقال آب از دریای عمان که به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود سالانه دو میلیارد مترمکعب آب از دریای عمان برای نمک زدایی و تصفیه برداشت می شود.
مجری طرح مطالعات نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده برای تصفیه و نمک زدایی آب مورد نیاز باید سه برابر حجم آن آب از دریا برداشت شود لذا دو سوم آب برداشتی دوباره به دریا برمی گردد. وی گفت: بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله امارات و عربستان سالهاست از آب دریا به عنوان منبع تامین نیاز خود استفاده می کنند و سالانه میلیاردها مترمکعب آب نمک زدایی شده را به داخل کشورهای خود انتقال می دهند.
عبدالهی افزود: پروژه تصفیه و نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور از این لحاظ نخستین طرح در منطقه دریای عمان و خلیج فارس محسوب نمی شود اما به لحاظ طول خط انتقال نخستین طرح در منطقه می باشد.
خراسان رضوی یکی از بحرانی ترین استانهای کشور به لحاظ افت آبهای زیرزمینی است بطوری که منابع زیرزمینی این خطه با کسری مخزن یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعبی در سال مواجه است. هم اکنون چاهها و منابع زیرزمینی سهم 80 درصدی در تامین آب آشامیدنی استان شش میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی دارند.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند