ASR BAZAFARINI
نسخه آزمایشی
تدوین برنامه جامع بافت‌های فرسوده و ناکارآمد استان بوشهر

۱۱:۰۲ | ۱۳۹۷/۱۰/۱۶

تدوین برنامه جامع بافت‌های فرسوده و ناکارآمد استان بوشهر

عصر بازآفرینی: معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه‌وشهرسازی استان بوشهر از تدوین برنامه کامل و جامعی برای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد استان بوشهر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، سید محمود دستغیبی شنبه‌شب در نشست بازآفرینی محلات هدف در فرمانداری گناوه اظهار داشت: با توجه به اهمیت بحث بازسازی بافت‌های نارکارآمد و فرسوده در کشور از سال گذشته چارت وزارت مسکن و امور شهرسازی متناسب با این خدمات اصلاح شد و معاونت بازآفرینی شهری و مسکن جایگزین مسکن و ساختمان در ادارات کل استان‌ها شد.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه‌وشهرسازی استان بوشهر افزود: بازآفرینی شهری دارای بخش های مختلف است و فقط مسائل عمرانی را شامل نمی شود.

دستغیبی بیان کرد: بیشترین و مهمترین بخش معاونت بازآفرینی بخش اجتماعی و فرهنگی است که یک پروژه غیر عمرانی و دارای اهمیت زیادی است هر چند که نتیجه هزینه صورت گرفته در این زمینه ممکن است زمان‌بر باشد ولی یکی از مهمترین بخش های بازآفرینی در کشور و تبعه آن استانی و شهرستانی است.

وی تصریح کرد: در کنار بخش اجتماعی وفرهنگی در بازآفرینی شهری به بالابردن توان اقتصادی و مالی ساکنین بافت ها نیز پرداخته می شود.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه‌وشهرسازی استان بوشهر گفت: تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و مقاوم سازی و نوسازی مسکن در بافت ها نیز در بخش عمرانی پرداخته می شود.

تامین خدمات بافت های نارکارآمد و فرسوده

وی گفت: در مکاتبه‌ای با فرمانداران به عنوان رئیس ستاد بازآفرینی شهرستان‌ها قبل از ابلاغ اعتبارات که از محل صندوق توسعه ملی به عنوان تبصره ۱۸ ابلاغ شد بحث شد که برنامه کامل و جامعی برای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد استان برنامه ریزی شود و در یک فضای کارشناسی شده بر اساس نیاز در آن بافت ها برنامه ها تعریف و با توجه به زیرساخت ها این برنامه ها را اولویت بندی کنیم.

دستغیبی اظهار داشت: در تامین خدمات بافت های نارکارآمد و فرسوده هدف ما فقط خود این بافت‌ها نیست بلکه برخی بافت‌های هم‌جوار با اینگونه بافت‌های فرسوده برای تامین خدمات بافت های فرسوده استفاده خواهند شد تا در صورتی که زیرساخت لازم در بافت فرسوده نداشته باشیم با نگاه به بافت فرسوده زیرساخت‌ها را در بافت همجوار سرمایه‌گذاری کنیم.

وی گفت: با توجه به اینکه اداره اوقاف و امور خیریه در شهرها دارای ظرفیت‌های مختلف است، شهرداری و سایر دستگاه‌های مرتبط با توافقی  می‌توانند از این ظرفیت استفاده و از زمین‌های اوقاف برای تامین زمین‌های روبنایی بافت‌ها، فضای سبز و مسائل فرهنگی، کاربری ورزشی و مدرسه استفاده کرد.

وی گفت: موضوع مورد تاکیدی که  در قانون بافت‌های فرسوده شهری و آیین نامه اجرایی، چندین مکاتبه وزیر کشور و راه و شهرسازی، جلسات مختلف ستاد بازسازی بافت های استان مطرح شده، پیگیری توسط اداره امور اقتصاد و دارایی استان و نمایندگان آنها در شهرستان‌ها و ادارات ثبت و شهرداری‌ها است که ثبت و شناسایی املاک دولتی در محدوده بافت‌های فرسوده و همجوار این بافت‌ها را انجام دهند و اراضی را شناسایی کنند.

دستغیبی افزود: با توجه به شناختی که شهرداری‌ها و اداره ثبت از این املاک دارند می‌توانند این محدوده‌ها را شناسایی و پس از تصویب ستاد شهرستانی به ستاد استانی ارسال و مصوبه استانی را دریافت که در نهایت این اراضی در راستای توانمند سازی بافت ها استفاده خواهد شد.

تهیه برنامه اقدام مشترک

وی پیرامون تهیه برنامه اقدام مشترک گفت: هر گونه کمک در سطح ملی در کنار برنامه ها و کارها در شهر و شهرستان و استان انجام خواهد شد به همین خاطر از ستاد شهرستان درخواست می شود با شناخت و اشرافیتی که به مسائل و مشکلات بافت های فرسوده دارند نسبت به شناخت معضلات و تعریف پروژه متناسب با این معضلات اقدام و وظیفه هر دستگاه را مشخص کنند.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر تصریح کرد: آسفالت معابر شهری در محدوده بافت فرسوده زمانی انجام شود که شبکه های آب و برق و گاز و فاضلاب  و غیره اصلاح شده باشد و هماهنگی بین این دستگاه ها و شهرداری و توجه به اولویت ها انجام شود.

رفع مشکلات بافت فرسوده

وی گفت: علاوه بر مسائل مالی که شرکت بازآفرینی شهری برای توانمندسازی بافت های فرسوده دارد بحث قیر یارانه ای است که در اختیار شهرداری ها است و فقط باید برای مناطق مشخص شده و همراه مستندات ثبت شده مصرف و از شهرداری هم همین درخواست را داریم.

دستغیبی گفت: هدف از تعریف پروژه فقط برای رفع نیاز است و  هدف ما این نیست در جایی که نیاز به تعریف پروژه نیست بار مالی ایجاد کنیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای وزیران دستگاه ها باید حداقل ۳۰ درصد هزینه را در بافت های هدف هزینه کنند تا مشکلاتی که در اینگونه بافت‌ها است مرتفع شود و حداقل به ظرفیت کل شهر برسند.

نام
نظر شما