کلنگ زنی پارک بانوان شاهرود در دهه فجر
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از مهر، محسن احمدی صبح دوشنبه در جلسه کمیسیون فضای سبز با موضوع پارک بانوان به میزبانی شهرداری شاهرود ضمن بیان اینکه توجه و دقت در آیتمهای مورد انتظار این پروژه به حدی است که آن را متمایز و شاخص در مقایسه با دیگر پارکها میکند، ابراز داشت: با توجه به اینکه بانوان در اغلب پارکها امکان برخورداری از امکانات موجود را ندارند و میخواهیم این بخش از جامعه از چشماندازهای طبیعی و دستساز بشر حداکثر استفاده را ببرند پروژه پارک بانوان شاهرود در مسیر طراحی و اجرا قرار گرفت.
وی بابیان اینکه بهمحض اینکه پیمانکار در آگهی مناقصه مشخص شود عملیات اجرایی این پارک در دهه فجر امسال کلید خواهد خورد، اضافه کرد: از ابتدای کار به دنبال جانمایی این پارک بودیم که البته فاکتورهایی میبایست مدنظر قرار میگرفت ازجمله آنکه فضا باید از نگاه و منظر مزاحم دور باشد که انتخاب مکانی با این ویژگی کار بسیار آسانی نبود لذا انتهای پارک مادر برای این کار در نظر گرفته شد.
اختصاص ۳ هکتار فضا به پارک بانوان شاهرود
شهردار شاهرود بابیان اینکه انتخاب فضای بکر نیازمند زمان ششساله بود، ابراز داشت: شاید این سؤال مطرح باشد که چرا این پروژه از همان ابتدا در فضای بکر آغاز نشد، در پاسخ به این سوال با توجه به اینکه یکی از نیازهای اصلی پارک وجود درخت به شمار میرود احداث چنین پارکی که درختان آن به سایهاندازی برسند مستلزم گذران زمان زیادی است.
احمدی بابیان اینکه خواسته همه گروهها اجابت نیازها در فاصله کوتاه است، ابراز داشت: احداث پارک بانوان یکی از مطالبات بهحق این بخش از جامعه است که در سنوات گذشته به آن توجه چندانی نشد بنابراین برای آنکه در زمان کمتری این دستاورد به وقوع بپیوندد بهجای ایجاد فضای جدید به دنبال اجرای پروژه در همین فضای سبز موجود بودیم.
وی اضافه کرد: پارک بانوان بخشی از فضای پارک مادر فعلی است که از پست برق شروع و تا نزدیک سرویس بهداشتی ادامهدار خواهد بود که در این محدوده سه هکتاری تراکم درختان کاج و در بخش دیگر سایر گونهها وجود دارد.
آیتمهای پارک بانوان بدون تلاقی با فضای سبز
شهردار شاهرود بابیان اینکه حفظ درختان موجود مهمترین آیتم در ایجاد پارک بانوان است، ابراز داشت: تأکیدات محوری برای طراحی مشاور بر این اصل استوار بود که کار به نحوی صورت گیرد تا فضای سبز موجود آسیب نخورد یا کمترین آسیب را متحمل شود زیرا انتخاب اصلی این فضا نیز وجود همین درختان بود که بهعنوان سرمایه و امتیازات اصلی آن به شمار میرود.
احمدی در ادامه تصریح کرد: آیتمهای این پارک به نحوی جای گذاری شدند که با درختان تعارضی نداشته باشد، تنها در یک مورد تلاقی مستقیم وجود دارد که برای آن استخر و برکهای پیشبینی شد به این نحو که تعدادی درخت داخل این فضا قرار میگیرند و برای جلوگیری از آسیبدیدگی، این درختان در داخل جزیرهای خواهند بود که با این طرح دیگر نیاز به جابهجایی درختان نیست.
وی بابیان اینکه قرار نیست دستاوردی را کسب کنیم اما در مقابل سرمایهای را از دست دهیم، اضافه کرد: هنر در این است که سرمایههای خود را با این دستاوردها انطباق دهیم، به همین دلیل بیشترین دقت و مراقبت را باید در حفظ و نگهداری درختان داشته باشیم.
افزایش ۷۰ هزار مترمربعی به فضای سبز شاهرود
شهردار شاهرود بابیان اینکه پیمانکار و مشاور طرح پارک بانوان بههیچعنوان حق قطع درختی را ندارند، ابراز داشت: مراقبت از محیطزیست یک تکلیف ذاتی در سازمان سیما و منظر شهرداری است و میکوشیم اگر نیاز به جابهجایی درخت وجود دارد از روشهای علمی و بهروز در این کار استفاده شود.
احمدی بابیان اینکه ۷۰ هزار مترمربع برای توسعه فضای سبز به پارکها اضافه میشود، ابراز داشت: سال گذشته مراسم درختکاری بهصورت نمادین در شهرک فدک انجام شد و امسال در شهرک کوثر این اقدام صورت خواهد گرفت و در این مسیر میکوشیم تا از درختان با سن بالا استفاده شود.
وی بابیان اینکه ۱۵ هزار اصله نهال با همکاری سازمان بسیج در گستره شهر کاشته شد، اضافه کرد: انجام این درختکاریها در فضاهای کمدرخت یا فاقد درخت در دستور کار است و در این مسیر اصرار به توسعه داریم که اگر محدودیت منابع آبی نبود قطعاً کل شهر درختکاری صورت میگرفت.
اضافه شدن ۸۵ نفر به مجموعه فضای سبز شهرداری
شهردار شاهرود بابیان اینکه نگاه ما به محیطزیست و فضای سبز شعاری نیست بلکه تکلیف است، ابراز داشت: علیرغم این تفاسیر باز شهرداری در نوک آماج حمله قرار دارد، بااینحال در پارک بانوان تکتک درختان موردبررسی قرار گرفت که ببینیم آیا این با نقشه مشاور همخوانی دارد یا خیر.
احمدی بابیان اینکه در مسیر توسعه تنها حرف نمیزنیم و قائل به حفظ فضای سبز هستیم، تصریح کرد: اگر افرادی ما را در کاشت گونههای مناسب با اقلیم شهر مشاوره دهند قطعاً از نظرات آنها بهره خواهیم برد تا این درختان و عناصر به زیبایی شهر کمک کند.
وی اضافه کرد: برای نگهداری از فضای سبز ۸۵ نفر و در راستای پاکیزگی شهر ۷۰ نفر پاکبان به مجموعه شهرداری شاهرود اضافه و طی یک سال گذشته حدود هفت الی هشت هزار سرویس نخاله برای جلوگیری از آلودگی سیما و منظر در حواشی شهر جابهجا شد.
کاربری پارک بانوان ماشینی و صنعتی نیست
مشاور طرح پارک بانوان شاهرود نیز در این نشست بابیان اینکه جزو فعالان محیطزیست هستیم و تعامل معماری و فضای سبز در اولویت کاری ما قرار دارد، ابراز داشت: بهشرط آنکه در پارک بانوان درختی قطع نشود وارد فاز طراحی شدیم که این کار ۹ ماه زمان برد زیرا معتقدیم درختان سرمایههای طبیعی شهر هستند و میبایست حفظ شوند.
فلاحت بابیان اینکه در فضای فعلی پارک بانوان درختان جزئی از کالبد فضای شهر شدند، تصریح کرد: درختان علامتگذاری و روی نقشه موقعیت آنها مشخص است و بنابراین برای تحقق اهداف مذکور کاربری تعریفشده از نوع ماشینی و صنعتی نیست.
وی بابیان اینکه زمین گلف در بین درختان رفتوآمد دارد و زمین والیبال کمی کوچکتر از ابعاد واقعی منظور شد، اضافه کرد: ایجاد کافیشاپ، آمفیتئاتر روباز، بازارچه خوداشتغالی، وسایل بدنسازی، طراحی مدرسه طبیعت گونه با حفظ امنیت افراد در بین دکلهای برق ازجمله مواردی است که در پارک بانوان پیشبینیشده است.
فضای مسقف کمتر از ۱۰۰ متر مربع
مشاور طرح پارک بانوان بابیان اینکه عدم جابهجایی درختان اتفاق نو در ایجاد پارک بانوان است، ابراز داشت: در احداث باغ گلها و فضای بازی کودکان، باغ سنگ و نقش، غرفه خوراکی، زمین ورزشی و رختکن، شطرنج، نمازخانه، مهدکودک و بازیهای خاطرهانگیز هیچ فضای جدیدی ایجاد نمیشود.
فلاحت بابیان اینکه فضای مسقف پارک بانوان کمتر از ۱۰۰ مترمربع است، تصریح کرد: با توجه به اینکه ریشه درختان کاج و سوزنیبرگ در سطح حرکت میکند برای جلوگیری از قطع درختان طراحی آنها در داخل جزیره پیشبینی شد تا ضمن جلوگیری از آسیب انعکاس درختان در درون برکه را نیز شاهد باشیم.
وی بابیان اینکه همه عناصر پارک بانوان در سطح اتفاق میافتد و ابنیه سنگین ندارد، اضافه کرد: عناصر موجود در این پارک الحاقی است که در آن تلاش شد تا از تکنیکهای زیباشناسی استفاده شود و پیریزی که باعث آسیب درختان باشد در این طراحی وجود ندارد.
میخواهیم کودکان از طبیعت لذت ببرند
عضو جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود نیز در این نشست بابیان اینکه متاسفانه برخی فعالان محیطزیست و مطالبات مردمی را به شکل ترمزی برای جلوگیری از انجام پروژهها میدانند، ابراز داشت: کودکی ما در پارک پله کانی بلوار شاهرود سپری شد و میخواهیم فرزندان این شهر نیز همین فضا را درک و از آن لذت ببرند و بیشتر نگرانی در از بین رفتن فضای سبز موجود است.
علیرضا ولیان در ادامه تصریح کرد: محل اجرای پارک بانوان در یکی از متراکمترین پوشش گیاهی شاهرود پیشبینیشده است و این نگرانی وجود دارد که سازههای بتنی و بیل مکانیکی بهراحتی این فضای سه هکتاری را دستخوش آسیب کند که اگر در اجرا از نیروهای حساس و متخصص فضای سبز استفاده شود تا حد زیادی این دغدغه کاسته خواهد شد.
وی اضافه کرد: در بحث فونداسیون نمیشود به درختی در محل سازه در حال ساخت آسیبی وارد نکرد حتی اگر گودبرداری با نهایت دقت نیز صورت گیرد باز این اتفاق رخ میدهد، بنابراین خواسته ما اجرای پروژه با ماشینآلات کوچک و بهرهگیری از افراد ماهر است زیرا آسیب به محیطزیست بههیچوجه قابل جبران نیست.
- صدور گواهینامههای ماده 4 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری
- بررسی پیشنویس تصویبنامه هیات وزیران با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست
- نوسازی ۳۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده طی 2 سال
- تعاونیهای مسکن غیرمجاز شناسایی میشود
- تخصیص اعتبار به پروژه بازآفرینی سردشت، پیرانشهر و ارومیه
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند