تجربه ناموفق کشور در جابجایی روستاها به دلیل زلزله
به گزارش پایگاه خبری عصر بازآفرینی به نقل از ایسنا، دکتر علی بیتاللهی، ضمن بیان این مطلب افزود: "گتکوئیه" یکی از روستاهای شهرستان زرند کرمان است و نام آن زلزله با بزرگای ۶.۳ سال ۱۳۸۳ زرند را به یاد میآورد که یک سال بعد از زلزله دهشتناک بم رخ داد.
وی با بیان اینکه در زلزله زرند روستاهایی مانند "حتکن" و "داهوئیه" آسیب دیدگی تا ۱۰۰ در صدی را تجربه کردند، ادامه داد: روستاهایی که در لبه افتادگی گسل بزرگ و کاری "کوهبنان" در راستای شمالی -جنوبی با سابقه لرزه خیزی فراوان قرار داشتند در این زلزله آسیبهای زیادی را متحمل شدند.
بیتاللهی روستای "گتکوئیه" را جزء روستاهای به شدت تخریب شده در این زلزله دانست و ادامه داد: در این روستا بر اثر زلزله سال ۱۳۸۳ حدود ۴۵ نفر کشته شدند که بعد از روستای "حتکن" دومین مرکز جمعیتی با تلفات بالا بود.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات زلزله اضافه کرد: پس از زمینلرزه زرند و البته بم، اقدامات خوبی توسط بنیاد مسکن در روستاهای کرمان شروع شد. بسیاری از خانهها نوسازی و بهسازی شدند. برای نمونه میتوان به روستای "گورک" اشاره کرد که در زلزله هجدک کرمان در سال ۱۳۹۶ دچار آسیب شد و با اقدامات صورت گرفته از ۱۲۶ واحد روستائی، ۷۵ واحد به صورت اسکلت پیچ مهرهای نوسازی شد.
دبیر کارگروه کلی زلزله و لغزش لایههای زمین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای جا به جایی برخی از روستاهای آسیب دیده در زلزله، خاطر نشان کرد: در عملیات بازسازی با هدف دوری از خطر زلزله و خط گسلش، بعضی از روستاها را جابجا کردند که روستای گتکوئیه یکی از آنها بود. این روستا از محل قبلی حدود ۳ کیلومتر به سمت دشت جابجا شد.
بیتاللهی با تاکید بر اینکه محل این روستای جدید فاقد آب و فضای سبز است، ادامه داد: علاوه بر آن ساختار سازههای ساخته شده در آن مشابه خانههای سازمانی و در ردیفهای موازی بوده و شباهتی با فرم روستا ندارد. این امر موجب شده که در بازدیدی که در دی ماه سال جاری از محل قدیمی این روستا داشتیم مشاهده کنیم که روستائیان اندک اندک به همان سرزمین آبا و اجدادی خود مهاجرت کرده و در آنجا شروع به ساخت و ساز کردهاند.
وی وجود آب و هوای بهتر در پای کوه، امکان نگهداری و تغذیه دام و دلبستگی به سرزمین اجدادی را از اصلیترین دلایل بازگشت روستاییان به محل قبلی روستای گتکوئیه برشمرد و یادآور شد: از این رو به نظر میرسد جابه جایی فیزیکی یک روستا بدون توجه به سایر ابعاد مهم زندگی روستاییان نیاز به بازنگری اساسی است.
- آقای بانک مرکزی؛ مشکل ناترازی بانکها با مدیران فعلی حل نخواهد شد!
- افزایش تولید و عرضه ایران خودرو در کنترل بازار موثر است
- حمایت بازار سرمایه از شایسته سالارها
- چگونه نشان بین المللی بازرگانی پتروشیمی به ورطه نابودی کشیده شد +فیلم
- ردپای صهیونیسم بین الملل در صنعت خرده فروشی مواد غذایی
- خلل در آغاز فعالیت معادن فاریاب توسط کارگران بدون قرارداد!
- صدور مبلمان داخلی صادرات همت است
- قتل فرصت های شغلی و فرار سرمایه در کشور جدی است
- رسانه ستیز و رسانه گریز نباشیم
- آغاز به کار قرارگاه ملی امداد اجتماعی
- آدرس غلط به مال باختگان نیمایی برای حمایت از یک صرافی
- حمله سایبری به پایگاه خبری اقتصاد سالم
- تقدیر مدیرعامل آبفا خوزستان از گروه میهن
- تبدیل دانشگاه تهران به یک آموزشگاه یا موسسه فنی حرفه ای!
- بانکها حاضر نیستند خود را در توسعه ملی مشارکت دهند